Rabu, 3 Januari 2018

PEKERJA PROFESSIONAL DAN BERBISNES ONLINE

#LadyFromMars

Pernah dengar, atau ternampak atau baca buku *Act Like A Lady, Think Like A Man?*

Fira sangat terinspirasi bila baca buku ni. 
I know what I want.
I can decide what I want and what I need to do.
Bila rasa nak, buat je. Tak yah tunggu.

Walaupun seorang perempuan, Fira suka nak gambarkan diri Fira seorang yang kuat dan GAGAH.
Even sakit, cuba seboleh mungkin untuk lawan rasa sakit tu. Kalau boleh, tak nak orang nampak pun kita sakit. Haha

Demam dengan suhu lebih 39degree pun masih hebat buat kerja rumah lagi tau :-)

GAGAH.
Bukan gagah, macam body builder tu.
Tu badan yang gagah. hehe

Yang ni GAGAH emosi. 
Gagah berusaha. Gagah untuk perkukuhkan ekonomi keluarga.
Gagah untuk sama-sama kuat berusaha untuk majukan hidup sama-sama dengan encik husband.

YUP! Mengeluh takkan buatkan kita ke mana.
Mengadu masalah pada orang lain takkan selesaikan masalah kite.

Sebab tu, walaupun dah bekerja sebagai engineer, Fira buat Shaklee jugak 😃 
Disebabkan keinginan yang kuat untuk sediakan semuanya untuk anak-anak & keluarga.

Dari segi pembelajaran, kesihatan, insurans, masa depan.
Semuanya. 

Tak mengharapkan encik husband untuk sediakan semuanya sorang-sorang.
Sebaliknya bantu dia sama-sama. Bina sama-sama. 
Jadi kuat sam-sama.

That's me.
#LadyFromMars founder of #InvincibleMeraki

#TsunamiShaklee
#Tsunami2018

#TsunamiGreat6

Selasa, 2 Januari 2018

TRAVEL DAN NIKMATI KEINDAHAN ALAM CIPTAAN ALLAH

Travel?

Ada ke yang tak minat travel ni? Setiap orang mesti ada impian untuk travel kan?
Melancong ke tempat orang.
Tengok tempat orang macam mana
Budaya diorang macam mana
Makanan diorang macam mana

Beberape tahun lepas, masa tu belum ada Asyraaf lagi.
Kami berdua ke Bandung. Just me and him.
Erm second time ke negara orang.
Sebelum tu, jejak kaki ke Calgary, Canada.  Tapi takmo cite pasal Canada ni.
Sebab ni pergi atas urusan kerja.

Ke Bandung, sekejap yang amat. Tak puas rasa.
Tapi bila dekat sana, tengok ramai sangat yang susah.
Even masa nak buat U-turn pun ada orang jaga, dan kite kene bagi sikit 'token' dekat diorang ni.
Sama-sama kongsi rezeki sorang sikit.

Betul!
Walaupun yang bagi duit tu pun tak lah senang mana, tapi tetap juga nak berkongsi rezeki sorang sikit.
Insaf sikit rasa. Hehe

Satu lagi,untuk jadi tourist guide naik turun gunung tangkuban perahu tu pun kene bergilir tau.
Seorang dapat 2 kali chance aje setahun untuk jadi tourist guide tu.
Sekali lagi sistem berkongsi rezeki. huhu

Banyak benda boleh buat kita bukak mata bila travel ni.
Benda yang boleh kite belajar dan benda yang kite tak nampak dekat negara kite ni.

So start dari tu, kitorang plan nak travel ke negara orang.
Bandung off course la nak pegi lagi.

Nak besarkan income family.
Bukan takat boleh bawak family kecik kami aje berjalan.
Bawak jugak ahli keluarga yang lain. InShaaAllah. 
Semoga Allah makbulkan cita-cita kami ni 😃

#InvincibleMeraki by #LadyFromMars
#TsunamiShaklee

#Tsunami2018

Khamis, 28 Disember 2017

DAFTAR AHLI SHAKLEE

Banyak kali fira dapat customer, customer tanya, boleh dapat lagi murah tak?

Yup. Boleh sangat. Jadi ahli shaklee.. Confirm dapat murah dalam 15-20% macam tu.

Belum lagi kalau ada sale yang shaklee buat. Laaagi murah. Macam promo 6+1 shaklee bulan ni tu..Beli 6 botol vivix, percuma 1 botol vivix. Dapat cash bonus RM 250 lagi tau. hehe

Lepas tu, orang ranya pulak, Bukan ke kalau join ahli shaklee, mesti kene buat jualan?

Korang tau tak, tak semestinya dengan mendaftar ahli shaklee, korang kene berbisnes tau.

Laa.. Tak tau ke?

Hehe.. Tak la.. Tak de siapa pun paksa korang buat bisnes.

Nope. Tidak sama sekali. Bebas je nak makan sendiri aje ke. Nak buat sales ke. Semua atas pilihan sendiri tau.

Boleh kumpul order ahli keluarga dan sahabat handai. Mesti ada yang member-member yang makan produk shaklee jugak kan. So kumpul order ramai-ramai. The more, the merrier.. Boleh pakai taj islitah ni? boleh kan aje lah eh :-)

Yang bestnya, selain dapat beli dengan harga lagi murah, boleh dapat cash bonus jugak tau.

Betul. Makan sendiri pun boleh dapat cash bonus. Best kan?

Lepas tu, boleh attend kelas dengan nutritionist secara percuma. Boleh dapat perundingan kesihatan dan pemakanan jugak dari nutritionist.

Every month Shaklee akan buat sharing di branch. So boleh lah join talk dengan nutritionist tu 😊 Sesambil tu boleh amik tau berkenaan info produk sekali.

Haa..nampak tak?

Tak kene buat bisnes kan kalau join jadi member je?
Untuk nikmati harga yang lagi murah kan best.
Jimat pun jimat.

So sesiapa yang selalu beli je tapi tak daftar ahli, korang rugi besar tau.

Jom daftar dengan fira okies. Wasap 016.411.3734

SID: 1259401

Rabu, 27 Disember 2017

VITALEA UNTUK WANITA HAMIL DAN ORANG YANG MENGALAMI MASALAH HB RENDAH

Ramai sangat ibu hamil yang amalkan vitalea ni semasa preggy tau.

Tak kurang jugak yang amalkan set lengkap hamik semasa preggy tu.

Agak-agaknye kenape eh?

Sebab bila makan vitalea ni, badan rasa lebih bertenaga.
Kalau masa hamil pulak, HB cantik aje tau..

Tak de risau masalah HB rendah ni. HB rendah kan bahaya. HB a.k.a hemoglobin ni fungsinya untuk angkut oksigen dari dalam darah ke seluruh tubuh badan termasuk paru-paru. 

Jadi, bila HB ni kurang, maka kurang la oksigen yang diangkut ke seluruh badan kite ni. 

Bile HB kurang ape jadi? Risiko kepada kedua ibu dan baby. Ibu boleh keguguran dan boleh juga menyebabkan kelahiran baby pramatang. Selain tu, boleh juga menyebabkan pertumpahan darah yang banyak semasa proses bersalin.

Bahaya kan masalah HB rendah ni? So memang elok sangat makan vitalea ni semasa preggy.


Haa.. Bukan orang pregnant aje boleh makan vitalea ni tau.

Semua orang boleh makan. Baik tua sampai la remaja boleh makan vitalea ni. Orang yang tak preggy, tapi HB rendah pun sangat la digalakkan amalkan vitalea ni.

Yang mana selalu luka2 tu takpun luka selepas pembedahan ke, boleh jugak amlkan vitalea. InshaaAllah luka pun makin cepat sembuh 😊

Kanak-kanak?
Oh..kanak-kanak kena makan vitalea for kids laa. Hehe. Tak boleh ambil yang dewasa punya. Untuk kanak-kanak, dia jenis chewable gitu. So kanak-kanak mesti suka :-)

Vita lea ni ada 28 vitamin dan mineral penting yang sangat badan kita perlukan tau. Semuanya lengkap dan ikut saranan RDA.

Vitalea vitamin tertua dalam Shaklee.
Dah ada sejak tahun 1915 dulu tau.

Haha..jangan risau, formula dia sentiasa di upgrade.
Bukan sentiasa sama dari dulu sampai sekarang.

Jom cuba.

InshaaAllah berkesan 😍

SID: 1259401

Retail Price Vitalee: RM 99.38
Retail Price Vitales For Kids: RM 117.93




#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity

Sabtu, 16 Disember 2017

Kurangkan Asid Urik Dengan Set Gout Shaklee

Pernah tak tengok orang yang kena gout ni?
Gout ni datang tanpa diundang.
Tetibe aje menjengah. Biasanya, yang akan kena serangan adalah ibu jari kaki la kan.
Tapi, boleh je gout ni nak serang sendi-sendi lain tu.
Contoh macam lutut ke, pergelangan tangan ke, jari ke tak pun buku lali.
Sukahati dial ah nak serang kat bahagian mana.
Sekali kena, boleh jadi sekejap aje.. boleh jadi berminggu..
Kalau dibiarkan aje, lagi la boleh berbulan sakitnya tu..
Adoi..Dia punya bisa, kadang-kadang tergeser dengan selimut pun boleh rasa sakit yang macam seksa gila nak tahan.
InshaaAllah gout pun boleh pulih kalau kita jaga makan.
Back to nature. Elakkan gula putih kalau boleh. 
Kita ibaratkan gout ni umpama pistol ok. Gula ni pula adalah peluru dia.
Ketam/Seafood umpama picu. Bila ditarik picu, tapi bullet/peluru tak ada, pistol tu tak meletup pun.
So. memang perlu back to nature. Gunakan herbs sebagai perasa makanan. Kalau perlukan gula juga, seboleh mungkin elak gula putih. Guna yang naturally occur. Bukan diproses.
Terima kasih Dr Siti Aniza Basir sebab bagi info ni pada saya. Gula adalah punca kepada semua metabolik disease. 
Ok. Back to Gout.
Gout ni kan disebabkan asid urik yang belebihan dalam badan.
Jadi, kenelah elakkan benda-benda yang boleh tingkatkan paras asid urik ni.
Boleh juga ambil set Shaklee ni yang mana bantu untuk kurangkan asid urik dalam badan.

Lama-lama inshaaAllah makin berkurangan. Supplement shaklee adalah natural supplement. Bukan supplement sintetik. 













Pembelian kesemua 8 produk untuk gout bernilai RM 1124. Tahan 1-6 bulan mengikut jenis supplement. Apa yang anda dapat jika ambil kesemua produk?
  • Free Membership bernilai RM 69
  • Free postage bernilai RM 10
  • Cash Bonus dari Shaklee sebanyak RM 42
Jadi JIMAT RM 121 tau. Jadi untuk pembelian seterusnya, boleh beli dengan harga ahli dah :-)

Nak beli sikit-sikit? Boleh. Tak ada paksaan untuk beli semua sekaligus. Cuma kesan maksimum jika ambil semua la. Dan jangan risau. Ada aturan masa makan tertentu. Bukan semua lump sum makan sekali makan. 

Hehe..Kalau saya pun tak boleh makan semua vitamin-vitamin tu serentak. 

Nak buat belian, sama ada boleh wasap saya. Atau buat belian dari Shaklee HQ Online. Saya letakkan link di bawah ya.


Untuk pembelian secara online dari Shaklee HQ, pembayaran boleh dibuat sama ada menggunakan credit atau debit card tau. Jadi lebih mudah laa :-)